Diagnoosi etsiminen

Reilu 10 vuotta olen yrittänyt saada apua tyttäreni ongelmiin. Olemme olleet asiakkaina nuorisopsykiatrian puolella ja nyt hän on siirtynyt aikuispsykiatrian puolelle. Nuorisopuolella kaikki ongelmat laitettiin sen piikkiin, että hän on vain nuori ja masennus johtuu siitä. Yritin miljoona kertaa puhua aiheesta, että en usko sen olevan ainoa ongelma. Nyt vihdoin hän on hiljalleen saamassa oikean diagnoosin. Tai oikeammin kaksikin diagnoosia: riippuvainen persoonallisuushäiriö ja epävakaa persoonallisuushäiriö. Ehkä tässä on osittain ollut apuna hänen itsemurhayrityksensä, ottavat nyt oikeasti vakavasti. Pitääkö sitä varten vaan tehdä oikeasti jotakin niin radikaalia.



Tytär voi edelleen todella huonosti. Tapasimme viikonloppuna ja häneen oli todella vaikea saada kontaktia. Montaa sanaa hän ei jaksanut sanoa. Tänään hänellä olisi psykiatrille aika, mutta en tiedä onko mennyt sinne. Hän tuntui olevan jollakin tavoin närkästynyt näistä diagnooseista. Sen verran mitä itse olen niihin perehtynyt niin kovin tutultahan ne kuulostaa.

Kommentit

  1. Itse sairastan epävakaata persoonallisuus häiriötä rajatila tyypillä..
    Minulla oli nuorisopuolella vähän samankaltaisia ongelmia, kaikki laitettiin nuoruuden piikkiin, vaikka oireilin todella vaikeasti. Vasta lukuisten itsemurha yritysten jälkeen hoitotaho alkoi heräilemään. Takana on kymmeniä ja kymmeniä hoitojaksoja.

    Toivon tyttärellesi hirveästi voimia samoin koko perheelle, koska sairaus koskettaa aina koko perhettä. Ja voimia sinulle!

    https://thin-thin-thin-thin.blogspot.fi/

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Isku päähän

Aspergerin syndrooma