Kiusaaminen

Olipa mielettömän hyvä Perjantai-ohjelma perjantaina. Aiheena erityislapset. Pystyin niin samaistumaan noihin urheisiin äiteihin. Erityisen rankkaa oli katsoa äitiä, joka oli joutunut luopumaan omasta kehitysvammaisesta lapsestaan. Minä olen päässyt niin paljon helpommalla vaikka usein on vaikeaa ollutkin.



Useampi äiti kertoi lapsensa joutuneen kiusatuksi erityisyytensä vuoksi. Tämän suhteen meidän perheellä on aina ollut tuuria. Lapseni ovat olleet loistavassa koulussa jossa ei ole ollut kiusaamista. Se on ollut suuri helpotus. Jouduin itse aikoinaan koulukiusatuksi ja pelkäsin omien lapsieni joutuvan samaan tilanteeseen. Erityisesti pojan kohdalla pelkäsin asiaa. Hän kun on jo ulkoiselta habitukseltaan erilainen. Ei tarvitse kuin hetken seurata häntä niin erilaisuus näkyy.

Minä elin koko yläasteiän ja jo ala-asteen puolella kiusaamishelvetissä. Kiusaaminen oli päivittäistä. Useimmiten se oli vaan henkistä, mutta aina silloin tällöin äityi fyysiseksikin. Koulu ei osannut puuttua asiaan ja kotona ei ymmärretty kuinka rankkaa se oli. Kiusaaminen jätti elinikäiset arvet. Sen jälkeen oli vaikea luottaa kehenkään ihmiseen.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Isku päähän

Aspergerin syndrooma

Diagnoosi etsiminen