Ensimmäiset viikot sairaalassa

Muutama päivä synnytyksen jälkeen sanottiin, että vauva kotiutuu todennäköisesti alle viikossa. Vauva oli hengittänyt koko ajan hyvin. Kaksi ensimmäistä vuorokautta hän vietti happikaapissa, mutta pääsi sieltä pois, koska ei ollut hengitysvaikeuksia.

Vauvalle annettiin sellainen lämpöpatja, missä hän köllötteli päivät. Patjan teho ei kuitenkaan ihan täysin riittänyt pitämään vauvan lämpöä kasassa. Vauvalla oli päällä 2 paria paitoa, 2 paria housuja, villapaita ja villahousut, sukat kädessä ja jalassa ja vielä ohut myssy päässä. Kaiken kruunasi peitto.




Ruokailuhetket olivat ne ainoat hetket, kun hänet sai ottaa pois lämpöpatjalta. Vaipanvaihto piti sujua yhdessä sujauksessa, koska joka kerta vauva kärsi kylmyydessä. Ennen ruokailun aloittamista vauva vielä käärittiin paksuun peittoon. Ja sen jälkeen sitten minun syliini. Imettäminen oli jo todettu toivottamaksi. Vauva ei kerta kaikkiaan jaksanut imeä itse. Lopputulos olis sitten nenämahaletku, jonka avulla millikerrallaan annoin hänelle ruokaa.

Ensimmäiset päivät vauva oli suhteellisen virkeä ruokailun yhteydessä. Hän saattoi tuijottaa minua isoilla silmillään. Mutta sitten hänen kuntonsa alkoi hiljakselleen päivä päivältä romahtamaan.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Isku päähän

Aspergerin syndrooma

Diagnoosi etsiminen