Oikea lääkitys

Taisi vihdoinkin löytyä oikea lääke. Ainakin tyttäreni tuntuu voivat vähän paremmin. Yhteiselle kesälomamatkalle hän ei jaksanut lähteä mukaan, mutta jaksaa jo paremmin puhua puhelimessa. Tämä uusi lääke ei ole tehnyt oikein mitään sivuvaikutuksia, hyvä niin. Hän on myös käynyt säännöllisesti psykologin juttusilla.


Sopivan psykologin löytyminen on myös ollut todella vaikeaa. Aikoinaan kävimme säännöllisesti nuorisopsykiatrian poliklinikkalla ja siellä oli todella kiva psykologi. Osalla käynneistä kävimme yhdessä ja osan käynneistä tytär teki yksinään. Meistä kumpikin piti tuosta psykologista. Todella harmillista oli, että aikuisikään päästyään tytär joutui vaihtamaan tuon pitkään meitä palvelleen psykologin toiseen.

Tytär on nyt reilu kaksikymppinen. Ensimmäiset mielenterveysongelmat alkoivat jo joskus reilu 10 vuotta sitten. Eli tämä on todellakin ollut pitkä tie. Välillä on ollut parempia kausia ja sitten taas hän voi huomattavasti huonommin. Joskus olen itse miettinyt, että onkohan tämä kuitenkin jotakin muuta kuin pelkkää masennusta, kaksisuuntainen mielialahäiriö on aina välillä käynyt mielessä. Ja nyt aikuisiällä lääkärikin on kertaalleen maininnut, että voisikohan kyseessä olla tuo kaksisuuntainen. Täytyy vaan toivoa, että tämä nyt löytynyt lääke oikeasti toisi pidemmäksikin ajaksi avun.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Isku päähän

Aspergerin syndrooma

Diagnoosi etsiminen