Lisää merkkejä ongelmista

Kirjoittelin tuossa aiemmin kuinka tyttären ongelmat hiljalleen alkoivat näyttäytyä. Hän kuvitteli meistä vanhemmista todella erikoisia juttuja. Tai sitten oikesti uskoi niihin. En yhä tänä päivänä tiedä kumpi on totuus ja en tiedä haluanko edes tietää.

Seuraava mitä sain tietää oli, että hän näki jonkinlaisia harhakuvitelmia ja näki hahmoja. Näistä hän itse kertoi vasta nyt aikuisena. Jotain nettikirjoittelua olin lukenut asiasta, mistä hän oli kirjoitellut. Mutta kuitenkin asia tuli tavallaan uutena tässä lähi aikoina. Hän todella kuvitteli näkevänsä näitä hahmoja. Yleensä ne oli jotenkin tummia, kuolemaan viittaavia.



Hän sai ihmeellisiä mustelmia helposti. On perinyt sen taipumuksen minulta. Tytär kuvitteli, että ne hänen näkemät hahmot satuttavat häntä ja sen vuoksi hänelle tulee mustelmia. Epäili mm. että öisin joku käy satuttamassa. Näistä hän minulle välillä puhui teininä. Ei kuitenkaan kertonut totuutta vaan ihmetteli, että miksi hänelle näitä mustelmia tulee. Myöhemmin hän on kertonut, että todella on luullut jonkun hahmon tekevän hänelle asioita. Yritin selittää, että kyllä minullakin on usein mustelmia jotka ovat vähän yllättäviä.

Äitinä on ollut todella järkyttävää tajuta, että lapsi näkee harhoja. Miten niihin pitäisi suhtautua? Toisaalta olen onnellinen siitä, että meillä on luottamukselliset välit. Hän todella uskaltaa nyt kertoa hyvin kipeitäkin asioita.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Isku päähän

Aspergerin syndrooma

Diagnoosi etsiminen